”CARDBOARD CITY ” – en by av bølgepapp med filmvisning i ARTOTEKET


Sandefjord Kunstforening arrangerte filmworkshopen ”kunstvideo vs kortfilm” i oktober 2010. 15 engasjerte ungdom fra hele Vestfold deltok. Workshopen ble ledet av profesjonelle samtidskunstnere og filmskapere. Videokunstner Sabina Jacobsson (www.sabina.no) og filmskaper Andreas Rønning vil bidro med inspirerende eksempler både på videokunsten historie og de mange formidlingsmulighetene både visuelt og lydmessig samt at de fikk lære om kortfilmen og dens klassiske fortellergrep. De blir videre med inn i prosessen fra ide til gjennomføring av et kunstnerisk arbeid. De utarbeidet enkle manusskisse og storyboard. Anette Ruud Andersen fra Filmskolen på Lillehammer gav en innføring i klipp og dramaturgi. Deltakerne fikk også en kort innføring i hvordan bruke enkle kamera og klippeprogram.

 

Filmideene ble virkelighet på kort tid og gjennom en kreativ prosess med god veiledning av Sabina Jacobsson, har filmtalentene kommet fram til at filmene skal vises i en by av bølgepapp. Byen har fått navnet ”CARDBOARD CITY” og videokunsten og kortfilmene kan du se på inne i bølgepapphusene, i bakgater, på vegg og på et basseng av stoff. Det blir også høyspentmaster og bylyd i rommet. ”CARDBOARD CITY” bygges i lørdag 30. april og 1. mai. 


 VISJON/BAKGRUNN

Sandefjord Kunstforening har en visjon om å være en viktig kunstarena i Vestfold. Det betyr at vi hele tiden vil løfte og synliggjøre Sandefjord Kunstforening som et attraktivt visningssted for samtidskunst, samtidig som vi skal framstå som en attraktiv samarbeidspartner.Som kunstforening ønsker vi også å styrke kunstforståelsen og nå nye publikumsgrupper.

 

Dette prosjektet er treårig. Første år ble brukt til planlegging og investering/oppgradering av utstyr. Dette året er første år med workshop og visning. Prosjektet skal evalueres før neste runde med nye kunstnere og nye workshop m/visning.

 

Prosjektet er støttet av Kulturrådet, Norske kunstforeninger, Norsk Filminstitutt og Anders Jahres humanitære stiftelse. Vestfold Filmforum har støttet med utstyr og DKS Sandefjord har støttet med god hjelp og veiledning.

 

For mer informasjon ta kontakt med prosjektleder Kari Berge, Sandefjord Kunstforening 33 46 88 10 eller 93 22 56 89. 

 

Visninger: 53

Kommenter

Du må være medlem av Vestfold Telemark Filmforum for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Vestfold Telemark Filmforum

© 2021   Created by Geir Bergersen.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår