Vestfold Filmforum

- nettverk for film og multimedieproduksjon i Vestfold

I 2012 er det 100 år siden Norges første fly tok av fra Borre ved Horten. Fargefilm AS lager en dokumentarfilm om denne spennende historien. Filmen har premiére på Horten kino 25. mai 2012.

Rangering:
  • For øyeblikket 5/5 stjerner.

Visninger: 106

Kommentert av Jon Carlstedt den 29 mars 2012 kl. 16.02

Spennende prosjekt, og spennende historisk hendelse! Det skal finne et kort filmklipp på "Start" fra för det ble omgjort til sjöfly. Vet ikke sikkert om dette er fra den förste flyvinga. Om jeg husker riktig står det en del marinegaster og holder flyet tillbake mens motoren går, og det er mange nysgjerrige tilskuere rundt omkring. Mener jeg har sett dette klippet på en video som Final Touch gjorde (for Marinemuseet?). Har ingen aning om hvem som har dette originalklippet, eller hva slags video det var, men klippet fantes på en VHS-kassett hos Marinemuseet i Horten, ifbm annet ubåtmaterial.
Anbefaler dessuten å la Marinemuseet gjöre en faktasjekk för den skal opp på duken, så alle fakta er presise. Etter 00:16 hadde det f.eks. kanskje värt mer presist å si at "Start" var Flyvåpenets förste fly, eller det förste flyet som ble flöyet av en nordmann over norsk jord..
Lykke til, Robert!

Kommenter

Du må være medlem av Vestfold Filmforum for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Vestfold Filmforum

© 2020   Created by Geir Bergersen.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår