Vestfold - Telemark sender filmpenger til Oslo

Valget er over og 1. Januar 2020 er fylkene Vestfold og Telemark et felles fylke.  Det nye fylket har bestemt seg for å gå inn som eier i https://sornorskfilm.no/ sammen med Agder-fylkene og Kristiansand kommune.  
Dette har filmarbeidere i Vestfold og Telemark sett fram til, og de starter overgangen med et bransjetreff på Cafe M i Tønsberg Onsdag 18.sept kl 19.00 i morgen.  Et stort skår i gleden er likevel at det ser ut som om de nye fylkespolitikerne sender over  750.000,- av fylkets film midler videre til Oslo.  Vestfold og Telemark har sagt opp sitt eierskap i  gamle Viken Filmsenter som nå blir eid av Viken Fylkeskommune og Oslo kommune. Aksjonæravtalen mellom fylkeskommunene gjør at Viken Filmsenter kan nekte å splitte  det gamle filmsentre før 20.Juni 2020.
Dette betyr at de statlige overføringene fra Norsk Filminstitutt og Kulturdepartementet forsvinner ut av regionen.
-Nå må den nye politiske ledelsen i Vestfold Telemark fylkeskommune ta et initiativ overfor sine kollegaer i Viken.  Vi kan ikke starte en ny regionutvikling ved å la offentlige penger forsvinne til Oslo og gigantregionen Viken sier Geir Bergersen, leder i Vestfold Filmforum, som forventer at den nye politiske ledelsen viser handlingskraft i denne saken.

Visninger: 101

Kommenter

Du må være medlem av Vestfold Filmforum for å kunne legge til kommentarer!

Bli med Vestfold Filmforum

© 2024   Created by Geir Bergersen.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår